2015. október 29., csütörtök

Mák-kivi torta




Igazából ez egy hagyományos gyümölcstorta, kicsit egészségesebb tésztával, és egy kis mákkal megbolondítva.
Nagyon feldobja a zöld szín az egész tortát, és nem csak a színe miatt, hanem a benne rejlő vitaminok miatt is megéri sok kivit fogyasztani, különösen, hogy jönnek a hidegek...
A tésztába tettem mákot és citromot, ezt a párosítást nagyon szeretem.



Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg (teljeskiőrlésű) liszt
3 dkg darált mák
10 dkg nádcukor
9 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
puding
tortazselé


Elkészítés:
1. Tészta: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Belereszelem a citromhéjat. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a vajas cukorhoz adom. A fehérjét habbá verem, az előző keverékbe adagonként beleforgatom.
A lisztet összekeverem a mákkal,  majd beleszitálom és elkeverem.
10 percig 180 fokon, majd még további 10-15 percig alacsonyabb fokozaton sütöm.
2.  Addig, amíg sül, elkészítem a pudingot, felvágom a kivit. 
3. A formából kiborítom a piskótát, rácson hűtve hagyom egy kicsit pihenni.
4. A pudingot rákenem, a kivit ráhalmozom.
5. A tortazselét elkészítem és azt is ráöntöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése