2022. december 24., szombat

Fehércsokis-pisztáciás karácsonyfa

 

Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek! 
Teljenek boldogan az ünnepek, pihenéssel, nevetéssel, beszélgetéssel és játékkal, na meg persze egyetek jókat, finomakat 🎄☺️

Mára még egy utolsó pillanatban összedobós, szuper receptet gondoltam megosztani, ami kb. fél óra a sütéssel együtt.



Valamint megosztanám kedvenc karácsonyi versem is:

Karácsonyra mit is kérjek?
Boldogságot, békességet!
Mosolyt, dísznek, minden arcra,
varázs-fátylat a kudarcra!
Hibáinkért bocsánatot,
csak azt kapjam, amit adok.
Szeretethez meleg szívet,
verseimhez csengő rímet.
Kenyeret az éhezőnek,
hitet minden létezőnek.
Örömöt és vidámságot,
tegyük szebbé a világot!

Karácsonyra mit is adjak?
Tiszta szívű, jó maradjak!
Felemeljek elesettet,
tápláljak szellemet, testet!
Jó példát az utókornak,
ígéretet, hogy lesz holnap!
Melegséget, vidámságot,
zölden nyíló, szép virágot!
Megújuló jövő képét,
emberséget, világbékét,
s mindazt mit angyalok adnak,
amit elképzelsz magadnak!

Aranyosi Ervin: Karácsonyra mit kérjek – mit adjak?




Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 1 tábla fehércsoki
- ízlés szerint 100%-os pisztácia paszta (nálam 5 tk.)
- 1 tojás a lekenéshez

- porcukor a tetejére 


Előkészület: sütőt előmelegítem alsó-felső sütés fokozatban 180-200 fokra

Elkészítés:
1. Megolvasztom a fehércsokit és alaposan elkeverem benne a pisztáciát.
2. Kibontom mindkét tésztát, óvatosan egymásra helyezem, de nem nyomom rá (mert akkor nem fog vissza lejönni róla), és kívágom a fenyő alakot, hagyok törzset is.
3. Leveszem a felső lapot. Az alsót megkenem a csokikrémmel.
4. Az oldalát elkezdem bevágdosni úgy, hogy a közepénél maradjon egy kb 4-5 centis sáv üresen.
Ezután minden kis csíkot megtekerek.
5. A maradék tésztából csillagokat szaggatok a közepébe és egy nagyobbat csúcsnak.
6. Lekenem mindenhol a kissé felvert tojással és mehet az előmelegített sütőbe kb 25 percre. 
7. Mikor kész, porcukorral meghintem a tetejét.

+ Tipp: A maradék tésztát utána megkentem, feltekertem, kislányom szaggatott belőle még formákat és ezeket is kisütöttük. Csak itt már vigyázni kell, mert nagyon gyorsan megsülnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése