2016. augusztus 2., kedd

Szedres-áfonyás palacsinta

Kicsit régen írtam már bejegyzést, de ez csak a nyárnak és a melegnek köszönhető. 
Ilyenkor legszívesebben kint futok - jó sokat - és élvezem a jó időt.
(Hátrány viszont, hogy sokszor nincs is kedvem a sütéshez, bemelegíteni a lakást..)
A napokban készítettem egy jó kis amerikai palacsintát és szerintem annyira jól sikerült, hogy úgy gondoltam, ezt meg kell osszam Veletek! Amikor kész van, melegen a legfinomabb!

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

12,5 dkg vaj
6 dkg nádcukor
2,5 dl tej
25 dkg zabpehelyliszt
1 csipet só
1 maréknyi pürésített szeder, áfonya vagy málna, eper, stb.

Elkészítés:

1. A lisztet beleszitálom egy tálba. 
2. A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a tojásokat, a sót és a cukrot. 
3. Ezt a keveréket öntöm a lisztbe, jól kidolgozom.
4. A megolvasztott vajat is hozzákeverem, majd jöhet a gyümölcspüré is.
5. Kis halmokat teszünk a palacsintasütőbe, lévén, hogy amerikai palacsintáról van szó, majd amikor már szép buborékos a teteje, akkor átfordítjuk, aztán azt a felét is sütjük 1-2 percig. Figyelni kell, mert gyorsan kész lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése