2016. augusztus 24., szerda

Sárgabarackos galette


Tavalyi szilvás receptem alapján készítettem el ezt a sárgabarackos csodát.
Most sem tettem a gyümölcsök alá semmilyen krémet, mert a sárgabarack, ahogy megsül teljesen olyan lesz, mintha sárgabarack-dzsemmel lenne megkenve.
Frissen, melegen a legjobb.
Hozzávalók:
200 g zabliszt
3 ek nádcukor
+ a tetejére (vagy vaníliás cukor)
csipet só
100 g vaj
3-4 ek víz
5-6 sárgabarack
1-1 tk búzadara
fahéj
Elkészítés:
1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverem.
2. A lágy vajat belemorzsolom a tésztás keverékbe.
3. Ehhez jöhet a víz kanalanként.
4. Összegyúrom az egészet, kicsit pihentetem, addig bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
5. Kinyújtom (kb. 3-4 mm), majd 8 db nagyjából 12 cm átmérőjű köröket vágok ki belőle.
6. A körök közepére kanalazok egy-egy teáskanál búzadarát, majd erre jöhet rá a sárgabarack rászeletelve.
7. A sárgabarack tetejét megszórom nádcukorral (vagy vaníliás cukorral) és fahéjjal.
8. A tészta széleit ráhúzom a barackos töltelékre és vagy összecsípem kb. 2 centinként, vagy ráhajtogatom.
9. A tészta szélét megkenem egy felvert tojással.
10. Kb. 15 perc alatt készre sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése