2015. december 10., csütörtök

Táblacsokik

Most készítettem először tábla csokit. Nem is igazán variáltam túlzottan elsőre, így elég gyorsan kész is lettem velük.
Kb. másfél óra alatt lett három olyan csokim, ami a boltban jóval többe kerül, mint ahogy most elkészítettem. Ha nem sajnáljuk rááldozni ezt az időt, akkor csodás táblás csokikat tudunk alkotni.


Két tejcsokis készült, az egyikre dió és aszalt vörösáfonya, a másikra mogyoró és mazsola került.
A harmadik fehércsokiból lett öntve, tetején mandula és kandírozott narancs.
Mikulás ajándék lett a sorsuk.



Hozzávalók:

Minden egyes táblához 100 gr csokira van szükség, ehhez mindig egy tk. porított kakaóvaj, ezen kívül pedig feltétekre. Jelen esetben: 
mogyoró, mazsola, dió, aszalt áfonya, kandírozott narancs, szeletelt mandula




Elkészítés:

A csokoládé temperálásával kezdem. A fehér- és a tejcsokit  is 40 fokosra olvasztom a mikróban, majd hűtöm, egészen 35-36 fokig, ekkor beleszórom a kakaóvajat és továbbkavargatom. 
Ha eléri a 30-31 fokos hőmérsékletet, akkor kiöntöm vele a táblacsoki formámat teljes egészében.
Néhányszor jó erősen odaütöm a konyhapulthoz, hogy távozzanak a légbuborékok, valamint így szép sima is lesz a felülete.
Ha ez megvan, rászóróm a feltéteket.
Mehet a hűtőbe egy bő fél órára, aztán óvatosan kiborítom belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése