2025. július 27., vasárnap

Fanta szelet


Imádjuk ezt az édességet, nem is volt kérdés, hogy lesz belőle recept! 

A formám 23x34 cm-es, ebből azért kijön jó pár kocka süti.




Hozzávalók:

Piskóta:

- 6 db tojás 

- 12 dkg kristály cukor

- 60 g olaj

- 12 dkg liszt

- 2 ek cukrozatlan kakaópor

- 1 tk sütőpor


Túrós réteghez:

- 70 dkg rögös túró

- 20 dkg vaj

- 25 dkg porcukor

- 1 citrom reszelt héja

- 1 csomag vaníliás cukor


Fanta réteghez:

- 8 dl Fanta

- 70 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor



Elkészítés:

1. A tojásokat egészben habosra keverem, közben 2-3 részletben hozzáadagolom a cukrot, majd az olajat is hozzáadom.

2. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor) összekeverem és beleszitálom a tojásos keverékbe.

3. Az én tepsim 23x34 cm-es, ezt vajazom, lisztezem és mehet bele a tészta. Alsó-felső sütés 160 fokon, kb. 20 percig, tűpróbával ellenőrzöm.

4. Míg a piskóta sül, addig elkészítem a túrókrémet. Ehhez a vajat habosra keverem a porcukorral és a vaníliás cukorral. 

5. A túrót botmixerrel egy kicsit lágyítom, majd ezt is hozzákeverem a vajas cukorhoz.

6. Végezetül egy cirtom héját belereszelem.

7. Amikor kihűl a piskóta, beleteszem egy sütőkeretbe (vagy épp ha abban sült, akkor visszateszem), mehet rá a túrókrém, szép simára elkenem. Mehet a hűtőbe.

8. A Fantakrémet úgy készítem, mint a pudingot. Az üdítőt kimérem, egy keveset teszek belőle a pudinghoz/keményítőhöz, csomómentesre kikeverem. Majd egy habverő segítségével beleöntöm a már melegedő Fantához. Így melegítem szép lassan, alacsony fokozaton, míg be nem sűrűsödik.

9. A hűtőből kiveszem a sütit és mehet is a tetejére a narancssárga réteg.

10. Hűtőben pihenhet 1-2 órát, de az a legtutibb, ha egy egész éjszakát bent van, reggelre jól összeérnek az ízek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése