2021. április 5., hétfő

Áfonyás palacsinta



 
  Már párszor elkészítettem ezt a palacsinta receptet. 
Először áfonyásan, majd áfonya nélkül minipalacsinta formájában, most pedig nyusziformát kapott. 
Elkészítettem hozzá végre a bejegyzést is, hogy mindig gyorsan vissza lehessen keresni. 




Hozzávalók: 
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
-1 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- Egy nagy marék áfonya (opcionális) 




Elkészítés: 
1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, hozzáadom a felolvasztott vajat, a kissé felvert tojást, majd kisebb adagokban hozzáöntöm a tejet. 
2. Simára keverem, majd ha szeretnénk bele tenni, akkor beleforgatom az áfonyát, amit előtte félbe vágtam.
3. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok, egy kisebb merőkanállal beleöntöm a tésztát, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütöm, kb. 1-1 perc alatt.

1 megjegyzés: