2019. december 5., csütörtök

Pudingos-túrós csiga

Szeretek kelesztett sütiket is sütni. Kakaós csigát már rengetegszer sütöttem, készítettem már kókuszos csigát is, most valami újdonságot szerettem volna kipróbálni. 
Nos, azt hiszem, hogy az egyik kedvenc sütink lesz. Nagyon finom.
Nem szeretem a mazsolát, de a családom részére a süti egyik felét megszórtam bőven mazsolával.
Így lett nekem mazsola nélkül és a többieknek mazsolával is. 


Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 2 dl langyos tej
- 80 g cukor
- 50 g lágy vaj
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só

Töltelék:
- 250 g túró (krémes a legjobb, de ha rögös, áttörjük botmixerrel)
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Ízlés szerint: reszelt citromhéj, mazsola


Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kávéskanál cukorral és egy csipet liszttel felfuttatom.
2. Egy tálban dagasztókaros robotgéppel a lisztet összedolgozom a cukorral, vaníliás cukorral, vajjal, tojással, a maradék tejjel, sóval és a felfuttatott élesztővel. Majd kézzel is jól átgyúrom.
3. Letakarom, és langyoskás helyen kb. 1 órát kelesztem.
4. Eközben elkészítem a tölteléket. A tejet lábasba öntöm, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot és a pudingport, majd pudingot főzök belőle. Ha kész belekeverem a krémes állagú túrót és ízlés szerint a mazsolát és a citrom héjat is.
(Én a végén szórtam rá csak a töltelék egyik felére a mazsolát, így lettek a mazsolások és a simák)
5. A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy tepsire sütőpapírt teszek.
6. A tészta a duplájára kelt 1 óra alatt. Átgyúrom, és kinyújtom lisztezett felületen kb fél cm vastagra.
A kihűlt tölteléket eloszlatom rajta és feltekerem a tésztát. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágom.
7. A tepsire helyezem a csigákat, picit még nőni fognak, így távolabb kell őket tenni egymástól. Nagyjából 15-20 perc alatt kész vannak.
8. Porcukorral meghintve tálalom :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése