2024. július 17., szerda

Klasszikus gyümölcstorta

Ez a recept 26-27 cm-es klasszikus gyümölcstorta formához tökéletes.  

Hozzávalók

- 5 db tojás 

- 80 g cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 40 ml olaj

- 120 g liszt

- 1 kk. sütőpor

- 1 csipet só


- 1 csomag vaníliás pudingpor (és ami a puding elkészítéséhez szükséges)

- 1 csomag tortazselé + cukor

- gyümölcsök 


Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztom és a fehérjéket elkezdem habbá verni. Mikor már kezd kifehéredni, folyamatosan hozzáadom a cukrokat és addig folytatom, míg az egész kemény hab nem lesz.

2. Ezután darabonként hozzáadom a tojássárgákat is és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet is szép fokozatosan, óvatosan lapáttal beleforgatom. 

3. A gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem és beleöntöm a tésztát. A sütőt már előre bemelegítem 180 fokra alsó-felső sütésben. 

4. Kb. 25 percig sütöm és tűpróbával ellenőrzöm. 

5. Míg sül a tészta, addig elkészítem a pudingot a szokásos módon. 

6. A pudingot és a tésztát kihűtöm, a tortaformából kiborítom a tésztát, majd a pudinggal megkenem bőségesen a tésztát a peremén belül. A tetszőleges gyümölcsöket ráhalmozom.

7. Elkészítem a leírás alapján a tortazselét és beborítom vele a pudingos-gyümölcsös részt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése