Hozzávalók:
30*20 cm-es tepsihez
Tésztához:
- 400 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 80 g porcukor
- 120 g vaj
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 1 kg meggy ( lehet fagyasztott is)
- 180 g cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl víz
Tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozom, felteszem főni 2 dl vízzel, a cukorral. Közben a pudingport csomómentesre keverem 2 dl vízzel.
Amikor a meggy forrni kezd, akkor besűrűsítem a pudinggal.
2. Hagyom a tölteléket teljesen kihűlni, addig elkészítem a tésztát és előmelegítem a sütőt 170 fokos alsó-felső sütés funkcióban.
3. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor) elkeverem, majd a vajjal és a tejföllel morzsa állagú tészta alap lesz belőle, ehhez adom a tojást, amitől összeáll.
4. Átgyúrom, két részre osztom és a tepsi méretének megfelelő nagyságúra nyújtom lisztezett felületen.
5. A tepsit vajazom, lisztezem és beleegyengetem az alsó réteg tésztát, majd villával megszúrkálom és mehet is a sütőbe 10 percig.
6. Erre majd mehet a töltelék, ami már eléggé kihűlt.
7. A másik tésztát is kinyújtom és befedem vele a pitét.
8. Kb. 40 percig sütöttem.
9. Amikor kihűlt, porcukorral meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése