A szamóca a kedvencem, ez nem is kérdés. Így még a szezon utolsó sütijét elkészítettem belőle ☺️
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg krémes túró
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 20 dkg görög joghurt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 20 dkg szamóca
(de ízlés szerint lehet több is, ha teszünk a tésztába)
Elkészítés:
1. A sütőt alsó-felső sütés módban 180 fokra előmelegítem.
2. A tojásokat egészben a cukrokkal (géppel) habosra keverem.
3. Hozzáadom az olajat, a joghurtot és a túrót.
4. Végül hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet.
5. Én egy 26 cm-es formát kivajaztam, kiliszteztem és ebbe öntöttem a tésztát.
6. A tetejére felezett, negyedelt szamócákat pakoltam, de a tésztába is nyugodtan lehet belőle tenni, mert nekem óriásira megnőtt a piskóta.
6. Én kb. 40-45 perc alatt sütöttem készre, érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése