2023. április 23., vasárnap

Sült zabkása bogyós gyümölcsökkel

 






Hozzávalók:

- 250 g aprószemű zabpehely

- 8 dl tej

- 3 ek méz

- 3 tojás

- sok-sok bogyós gyümölcs


Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

2. A tejből, a zabpehelyből és a mézből zabkását főzök, majd kihűtöm. 

3. A tojásokat kettéválasztom, a sárgákat hozzákeverem a zabkásához, a fehérjéket felverem, majd azt is beleforgatom.

4. Egy tepsit vagy egy kb 28 centis tortaformát kivajazok, beleöntöm a zabkását és ráteszem a gyümölcsöket.

5. Kb. 25 percig sütöm, majd a végén rákapcsolom 200 fokra és még így pirul a teteje néhány percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése