Meglepetés torta a férjem szülinapjára, aki nagyon szereti a csokit.
Csokis piskóta, csokis krém és a tetején csupa csoki!
Fogyókúrázóknak nem ajánlom :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 6 tojás
- 3 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 300 g Milka csoki
Torta bevonata:
- 200 g étcsoki
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
Mindenféle finomság
Elkészítés:
1. Kettéválasztom a tojásokat, a fehérjét elkezdem felverni, folyamatosan adagolom hozzá a cukrot, míg kemény hab nem lesz.
2. Hozzáadom a tojássárgákat, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is.
3. Kivajazott, kilisztezett kerek, kapcsos tortaformába öntöm, majd kb. 25 perc alatt megsütöm az előre felmelegített 160 fokos sütőben, amikor elkészült, akkor hagyom rácson kihűlni.
4. Míg hűl a torta, addig a krémet előkészítem. A tejszínt habbá verem, majd a mascarponéval együtt tovább verem. Azután pedig a megolvasztott, kissé meghűlt csokit hozzácsorgatom, jól kikeverem.
5. A kihűlt tortát 3 lapba vágom vízszintesen, majd visszahelyezem a tortaformába az alsó réteget, erre kenek egy adag krémet és így rétegezem, a tetejére is kenek krémet, az oldalára is hagyok egy keveset.
6. Hagyom hűlni, majd amikor teljesen kihűlt, mehet a hűtőbe 1-2 órára.
7. Kiveszem a tortaformából, óvatosan körbevágom a szélénél, így csatolom le a formát, és a maradék krémet eloszlatom az oldalán.
8. A csokit megolvasztom, a tejszínt felforrósítom és összekeverem őket, hagyom teljesen kihűlni, majd ezzel kenem le a tortát.
9. És végül a sok finom édességet ráteszem a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése