Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 6 tojás
- 3 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 1 nagy doboz erdei gyümölcsös Jogobella
- 1,5 dkg HR zselatin
- fél dl hideg víz
- 3 dl habtejszín
- 1 kis doboz vegyes erdei gyümölcs
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
- kb. 300 gr szamóca
- kb. 300 gr szamóca
Elkészítés:
1. Kettéválasztom a tojásokat, a fehérjét elkezdem felverni, folyamatosan adagolom hozzá a cukrot, míg kemény hab nem lesz.
2. Hozzáadom a tojássárgákat, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is.
3.
Kivajazott, kilisztezett kerek, kapcsos tortaformába öntöm, majd kb. 25
perc alatt megsütöm az előre felmelegített 160 fokos sütőben, amikor
elkészült, akkor hagyom rácson kihűlni.
4. Míg hűl a torta, addig a krémet előkészítem. A zselatint elkészítem, majd
amíg ez hűl, addig felverem a tejszínhabot, majd beleforgatom óvatosan a joghurtot. Ha mindennel megvagyok,
akkor összekeverem őket.
5.
A kihűlt tortát 3 lapba vágom vízszintesen, majd visszahelyezem a
tortaformába az alsó réteget, erre kenek egy adag krémet, dobálok rá gyümölcsöket és így
rétegezem az utolsó lapig.
Egy kevés krémet hagyjunk az oldalára is!
6. Hagyom hűlni, majd amikor teljesen kihűlt, mehet a hűtőbe 1-2 órára.
7.
Kiveszem a tortaformából, óvatosan körbevágom a szélénél, így csatolom
le a formát, és a maradék krémet eloszlatom az oldalán.
8.
A csokit megolvasztom, a tejszínt felforrósítom és összekeverem őket,
egy picit hagyom hűlni, majd ezzel öntöm le a tortát és hagyom, hogy egy
kicsit lecsorogjon az oldalára is.
9. A szamócákat pedig ízlésesen, virág alakzatban elhelyezem a tetején.
9. A szamócákat pedig ízlésesen, virág alakzatban elhelyezem a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése