Nálam már beköszöntött az ősz, itt az alma és ha ősz, akkor a piteszezon is. Nekem az őszi gyümölcsök felhasználására a legszimpatikusabb a pite készítése.
Hasonló a recept, mint az előző bejegyzésnél a barackos, de azért van némi változás az alapanyagok terén is.
Tavaly szeptember végén indítottam a blogom, akkor kezdődött minden, gyorsan eltelt ez az egy év.
Igyekszem minél több receptet feltölteni képekkel ide és a facebook oldalamra is, ha már úgyis rossz idő lesz kint, akkor többet tevékenykedek bent a konyhában :)
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 12 dkg vaj
- 6 dkg nádcukorból porcukor
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor
- 1 tojás
- 10 dkg darált mandula
- 2,5 dkg zabpehelyliszt
- 2 nagy alma
- fahéjas nádcukor a tetejére
Elkészítés:
1. A tésztát készítem el először. A lisztet a lágy vajjal és porcukorral elmorzsolom, majd a tojássárgáját is hozzáadom és összegyúrom. Pár percre hagyom pihenni.
2. Kibélelek egy formát, vagy kikenem vajjal és liszttel, majd a tésztát kinyújtom egy kicsit nagyobbra mint a forma, hogy az oldalára is jusson belőle. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elősütöm.
3. Addig elkészítem a tölteléket. A puha vajat a nádcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást, és végül a mandulás lisztet. A krémet egyenletesen rákenem az elősütött tésztára, aztán az almákat rászeletelem. Meghintem a fahéjas nádcukorral és a 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész.
Recept: Nők Lapja Konyha Desszert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése