Most készítettem először tábla csokit. Nem is igazán variáltam túlzottan elsőre, így elég gyorsan kész is lettem velük.
Kb. másfél óra alatt lett három olyan csokim, ami a boltban jóval többe kerül, mint ahogy most elkészítettem. Ha nem sajnáljuk rááldozni ezt az időt, akkor csodás táblás csokikat tudunk alkotni.
Két tejcsokis készült, az egyikre dió és aszalt vörösáfonya, a másikra mogyoró és mazsola került.
A harmadik fehércsokiból lett öntve, tetején mandula és kandírozott narancs.
Mikulás ajándék lett a sorsuk.
Hozzávalók:
Minden egyes táblához 100 gr csokira van szükség, ehhez mindig egy tk. porított kakaóvaj, ezen kívül pedig feltétekre. Jelen esetben:
mogyoró, mazsola, dió, aszalt áfonya, kandírozott narancs, szeletelt mandula
Elkészítés:
A
csokoládé temperálásával kezdem. A fehér- és a tejcsokit is 40 fokosra
olvasztom a mikróban, majd hűtöm, egészen 35-36 fokig, ekkor beleszórom
a kakaóvajat és továbbkavargatom.
Ha eléri a 30-31 fokos hőmérsékletet,
akkor kiöntöm vele a táblacsoki formámat teljes egészében.
Néhányszor jó erősen odaütöm a konyhapulthoz, hogy távozzanak a légbuborékok, valamint így szép sima is lesz a felülete.
Ha ez megvan, rászóróm a feltéteket.
Mehet a hűtőbe egy bő fél órára, aztán óvatosan kiborítom belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése