Nagyon szeretnék mindenféle tortát és süteményt elkészíteni.
Végre a fekete-erdő tortát is kipróbáltam :)
Nem túl bonyolult elkészíteni, több lépésből áll, de pár óra alatt kész van :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 g vaj/margarin
- 60 g étcsoki
- 8 tojás
- 120 g cukor
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 80 g liszt
Meggypudinghoz:
- 1 üveg meggybefőtt
- 50 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 cs. vaníliás pudingpor
Tejszínes töltelékhez:
- 5-6 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 30 g porcukor
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Díszítéshez:
- maradék tejszínhab
- csokidarabkák
Elkészítés:
1. A tésztához a vajat és a csokit megolvasztom.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét a cukorral habbá verem, majd hozzáadom a tojássárgákat és a vajas csokit is.
Óvatosan beleforgatom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2. A sütőt előmelegítem 160 fokra. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a tésztát. 40-45 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőriztem.
Kihűtöm, majd 3 vízszintes lapra vágom. Az egyik lapot visszateszem az elmosott tortaforma aljába.
3. Közben elkészítem a meggyes tölteléket.
A meggyet lecsepegtetem.
A meggyet lecsepegtetem.
3 dl meggylével elkeverem a pudingport, a cukrot és a fahéjat, majd beleteszem a meggyet is és így főzöm sűrűre.
Még melegen ráteszem a formában lévő piskótára, majd egyből rá is teszem a középső lapot.
4. A tejszínes töltelékhez a tejszínt felverem a habfixálóval és a porcukorral, 3 egyenlő részre osztom.
Az egyik részhez hozzákeverem a kakaóport.
5. Akkor folytatom a betöltést, ha a meggypuding teljesen ki nem hűlt. Az egyik fehér krémet és a kakaós krémet nyomózsákba töltöm és így nyomjuk körbe, felváltva a piskótára, egészen a közepéig.
Ráteszem a harmadik lapot is.
6. A másik fehér habbal körbekenem a tortát, majd csillagcsöves habzsákba töltöm és rózsákkal díszítem a tortát.
Szélére csokidarabkákat tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése