Imádom ezt a sütit, annyira finom. Ennél csak az a jobb benne, hogy mennyire egészséges.
A recept Enikőtől származik, ahogy megláttam nála, egyből tudtam, hogy nekem is ki kell próbálnom. Azóta már sokszor sütöttem.
A család tagjai is bátran fogyasztják, mert még diéta idején is nyugodtan lehet belőle bőven lakmározni, na persze csak akkor, ha nem édes-cukros lekvárt teszünk bele.
Nálam néhány így is készült, azok persze hamarabb elfogytak mint a natúr kiflik.
Ha töltelék nélkül készítjük, akkor bármivel párosíthatjuk, hogy ízesebb legyen. (Pl. túrókrémet kenhetünk rá, vagy sósan is ehetjük, akár egy kis sajtkrémmel vagy avokádókrémmel, bármivel)
Hozzávalók:
10 dkg lenmagliszt
8 dkg sikér
2 dkg zabkorpa
4 gr száraz élesztő
2,5 dkg vaj
só, cukor
3 dl langyos víz
Elkészítés:
1. A száraz összetevőket összekeverem, majd szépen apránként beleteszem a többi hozzávalót is.
2. Jól átgyúrom, majd kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztem. Szép nagy lesz, de nem nő meg a duplájára.
3. Kör alakúra nyújtom, cikkekre vágom és a nagyobb résztől a kisebb felé tekerem. Szoktam bele tenni lekvárt is néha, akkor jó szorosan kell feltekerni, nehogy kifolyjon a töltelék.
4. Mehet is a sütőbe, tetszés szerint magokkal meg lehet szórni a tetejét, de akár a tésztába is lehet tenni.
(A sütőben még egy kicsit megkelnek, érdemes őket távolabb helyezni egymástól.)
(A sütőben még egy kicsit megkelnek, érdemes őket távolabb helyezni egymástól.)
5. Nagyjából 25 percig sütöm kb. 180 fokon.
És ez volt az első ilyen kiflim:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése